Prima pagină, 29 aprilie 2016

Adevărul caută răspuns la întrebarea: Dacă Iisus este unul, de ce îl învie creştinii de două ori? Publicaţia trece în revistă principalelor asemănări şi deosebiri dintre cele două familii creştine: romano-catolici şi ortodocşi. Teologi şi preoţi vorbesc despre eforturile realizate de cele două biserici în direcţia unei reunificări, precum şi despre obstacolele care încă nu au putut fi depăşite şi, nu în ultimul rând, despre posibilitatea ca întreaga suflare creştină să sărbătorească Învierea în acelaşi timp, ca un prim gest simbolic de unitate spirituală.

Potrivit Jurnalului Naţional, un milion şi jumătate de români sunt condamnaţi să muncească la negru. După unguri, avem cele mai mari taxe pe salariile mici. Pentru un lucrător care câştigă cel mult două treimi din salariul mediu, statul român încasează, cumulat, peste 41% din salariul brut al acestuia şi din contribuţiile angajatorului. Media în UE este de 39%. Taxele în alte ţări: 33,6% în Bulgaria, 33,6% în Republica Cehă, 34,8% în Polonia.

Din Ziarul Financiar aflăm că ritmul noilor angajări a ajuns la cel mai ridicat nivel de la începutul crizei, dar este încă la jumătate faţă de media statelor din Uniunea Europeană. Numărul de salariaţi din economie a depăşi 4 milioane şi jumătate. Mai sunt de recuperat 170.000 de joburi pentru a ajunge la numărul de dinaintea anului 2009.

România Liberă prezintă, într-un serial, cei mai cunoscuți candidaţi pentru primăriile din principalele oraşe ale ţării. În Muntenia, oferta pentru alegători este variată – de la primari cu probleme penale până la parlamentari sau foşti miniştri care s-au reorientat către administraţia locală sau oameni de afaceri care vor funcţii politice. În unele cazuri, lupta este deschisă tocmai prin retragerea unor baroni locali, după decizii definitive ale justiţiei, unele cu interdicţie la candidatură.

Gazeta Sporturilor scrie că Adrian Mutu ar fi aranjat meciul pierdut de ASA Târgu Mureș cu Astra Giurgiu. Cel care formulează acuzația este conducătorul grupării ardelene Claudiu Maior. Cei doi s-au certat și sunt aproape de despărțire.