Confidenţialitate

Prima pagină | 1 noiembrie 2017

După ce i-a schimbat geografia, PSD rescrie istoria ţării, titrează Adevărul. Istoricii şi politologii l-au taxat aspru pe senatorul social-democrat Şerban Nicolae după ce a declarat că partizanii anticomunişti au acţionat împotriva intereselor României. Alesul, care deţine un doctorat în Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, a ajuns, în urma analizei sale, la concluzia că nu doar liderul sovietic Iosif Stalin, ci şi premierul britanic Winston Churchill ar fi fost criminal. Recent, un coleg de-al său, deputatul Eugen Nicolicea, susţinea că insula Belina nu mai există, şi în consecinţă social-democratele Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb nu ar trebui cercetate.

România Liberă consemnază că Secţia pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat, ieri, cu unele observaţii, raportul Inspecţiei Judiciare privind controlul efectuat la Direcţia Naţională Anticorupţie. Concluziile CSM au fost că activitatea managerială a şefei DNA a fost eficientă. În consecinţă, nu se impune revocarea Laurei Codruţa Koveşi din funcţie.

Jurnalul Naţional scrie despre planul antisărăcie în Bucureşti. Copiii cu dizabilităţi din Capitală vor putea fi internaţi în centre specializate, unde vor fi îngrijiţi temporar cât timp părinţii au nevoie de un răgaz. Măsura face parte din strategia aprobată ieri de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, şi prevede şi extinderea numărului de creşe, grădiniţe şi centre de zi.

Potrivit Ziarului Financiar, creşterea producţiei pentru Ford B-Max înainte de a fi retras în septembrie a readus pe plus totalul numărului de maşini asamblate în România în primele nouă luni ale acestui an. Intrarea în scenă a noului EcoSport la Craiova ar putea susţine acest avânt până la finalul anului. În total, producţia de autoturisme a crescut în primele nouă luni ale acestui an cu 1% faţă de perioada similară din 2016, la aproape 272.500 de unităţi.

Gazeta Sporturilor scrie că 3 voleibalişti au fost suspendaţi pentru că au pariat împotriva echipei lor. Alexandru Muscină (Steaua), Alexandru Cerşemba (VCM Piatra Neamţ) şi Andrei Ursache  (VCM Piatra Neamţ) au fost depistaţi de o aplicaţie online a federaţiei internaţionale de profil. Cei 3 au pariat pe înfrângerea echipei lor de atunci, Arcadia Galaţi, în cupele europene. Formaţia a pierdut atunci.