Prezentatorul britanic Piers Morgan i-a înfuriat pe unii telespectatori americani

În contextul atacurilor armate care au avut loc dincolo de Atlantic în ultimele luni, vedeta a declarat că legea care le permite tuturor cetăţenilor SUA să deţină arme de foc este ‘proastă’ şi că se impun reguli mai stricte.

Vedeta de televiziune Piers Morgan, gazdă a unei emisiuni de interviuri la CNN, a stârnit comentarii acide din partea unor telespectatori americani.

În contextul atacurilor armate care au avut loc dincolo de Atlantic în ultimele luni, britanicul a declarat că legea care le permite tuturor cetăţenilor SUA să deţină arme de foc este ‘proastă’ şi că se impun reguli mai stricte.

Peste 100.000 de persoane au semnat o petiţie prin care cer ca Piers Morgan să fie expulzat de pe teritoriul american. Prezentatorul a ţinut să precizeze că problema armelor îl preocupă, locuind în Statele Unite alături de familia sa.

Administraţia de la Washington a ţinut să precizeze într-un comunicat că Piers Morgan are dreptul la liberă opinie.

Însuşi preşedintele Barack Obama declara, după un atac armat petrecut la o şcoală din Connecticut, unde au fost ucişi peste 20 de copii, că prevederile legii trebuie înăsprite.