Confidenţialitate

Prețul gigacaloriei ar putea crește de 2,4 ori în București. Consilierii generali, așteptați să voteze propunerea miercuri | AUDIO

Prețul gigacaloriei în București va crește până la 330 de lei, adică prețul căldurii în Capitală va fi de 2,4 ori mai mare. Asta prevede proiectul care se află pe ordinea de zi de miercuri a Consiliului General.

De la 1 aprilie, locuitorii din Capitală care sunt racordați la sistemul centralizat de încălzire vor plăti mai mult pentru căldură. Facturile vor fi mai mult decât duble, în cazul în care proiectul va trece de votul consilierilor locali.

În prezent, valoarea gigacaloriei pe care o plătesc consumatorii finali este acum 137 de lei fără TVA. Va crește la 330 de lei fără TVA.

Primarul General, Nicușor Dan: „Pe ceea ce înseamnă termoficare, există din nou această situație excepțională, cu creșteri de 200% pe prețul gazului. În mod justificat, Guvernul face un ajutor pentru persoanele care sunt conectate individual și atunci nu putem să lăsăm exact cetățenii care sunt racordați la cetățenii care sunt racordați la sistemele centralizate din orașe doar la mâna autorităților locale, care unele nu-și permit.”

Prețul gigacaloriei pe care îl plătesc bucureștenii, cel deja subvenționat de Primărie, nu a mai fost modificat din 2011.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.