Confidenţialitate

Prețul carburanților a scăzut pe fondul cotațiilor de petrol din iunie. Cât costă joi benzina și motorina | AUDIO

Ușoară ieftinire astăzi pentru carburanți. Un litru de benzină standard a ajuns sub 8 lei în cele mai multe stații de alimentare. Și motorina s-a ieftinit în medie cu 15 bani. Această scădere de preț vine pe fondul cotațiilor de pretrol înregistrate în luna iunie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În mai multe stații de alimentare din București, prețul unui litru de benzină standard a scăzut sub pragul de 8 lei. Este în medie 7 lei și 90 de bani. S-a ieftinit ușor și motorina standard, cu aproape 15 bani. Un litru costă în medie acum în București 8 lei și 55 de bani.

De reținut: în acest preț este inclusă și compensarea de 50 de bani aprobată de Guvern la finalul lunii iunie.

Ieftinirea de acum vine pe fondul scăderii cotațiilor țițeiului, dar și urmare a scăderii cursului leu dolar, susține Asociația Energia Inteligentă. Totodată, în Europa, una dintre cele mai importante rafinării din Europa Centrală și-a reluat activitatea.

Asociația mai susține că în următoarea perioadă, potrivit analizelor internaționale, cotațiile pentru țițeiul Brent vor fi menținute la un nivel cuprins între 95 și 105 dolari pe baril. Așadar, este posibil ca în următoarea perioadă să vedem noi scăderi de preț la pompă.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Ford anunță concedieri în mai multe state. În jur de 8.000 de angajați vor fi disponibilizați