Confidenţialitate

Președintele Parlamentului de la Chișinău, primit de Custodele Coroanei

Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, va fi primit, marţi, la ora 14.30, de Custodele Coroanei Române, Margareta, la Palatul Elisabeta.

Cu această ocazie, Majestatea Sa Custodele Coroanei va primi, în cadrul unei ceremonii, Medalia Democraţiei a Parlamentului Republicii Moldova, se arată într-un comunicat al Biroului de Presă al Casei Majestăţii Sale Custodelui Coroanei.

La ceremonie va lua parte principele Radu.

De la ora 16.00, Custodele Coroanei va găzdui, în Sala Regilor, ceremonia semnării în Cartea Centenar, eveniment la care va fi prezent principele Radu şi reprezentanţi ai autorităţilor locale din Alba Iulia, notează Agerpres.

Antologia de semnături “Cartea Centenar” este un proiect al Consiliului Judeţean Alba în parteneriat cu Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, prin care se va realiza, în anul Centenar, o a doua “Cartea de Aur” a Serbărilor Unirii, o ediţie aniversară dedicată Centenarului.

“Cartea de Aur” a Serbărilor Unirii, una dintre cele mai importante piese aflate în patrimoniul Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia, a fost concepută ca o operă de artă unică, realizată pentru serbarea primilor 10 ani de la înfăptuirea Marii Uniri de la 1918.

Antologia de semnături “Cartea Centenar” este un omagiu adus Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 la ceas aniversar şi reprezintă o punte de legătura între trecut şi viitor, realizată prin contribuţia contemporană.