Confidenţialitate

Iohannis: Am făcut deja foarte multe cu toții. Să nu irosim acest efort. Restricțiile rămân în vigoare pe perioada sărbătorilor

Șeful statului a făcut, vineri, un nou apel la populație să respecte măsurile impuse de autorități și să evite vizitele de Paști.

Totodată, Klaus Iohannis a subliniat că toate restricțiile rămân valabile pe perioada sărbătorilor.

“A sta departe de cei la care ținem, ne creează un sentiment firesc de neputință și deznădejde, dar este singura atitudine rațională care ne protejează pe toți. Vă rog să faceți acest sacrificiu acum pentru a putea fi împreună sănătoși mai târziu. (…) Paștele este sărbătoarea biruinței vieții, să trăim acest adevăr în sensul ei cel mai profund. “, a spus președintele.

 

Declarațiile lui Klaus Iohannis:

“Ne confruntăm cu o amenințare globală care a schimbat brusc existența noastră. Nimeni în lume nu a fost cu adevărat pregătit pentru a face față cu bine magnitudinii cu care se propagă pandemia. Dar omenirea nu a fost mai determinată să iasă dintr-o provocare, cum este aceasta.

Să privim către un viitor apropiat în care ce trăim astăzi este o pagină de istorie dureroasă care a schimbat pentru totdeauna umanitatea în bine. Numărul îmbolnăvirilor și deceselor este în creștere la nivel global. Să nu uităm nicio clipă că în spatele statisticilor sunt oameni cu familii, drame.

Solicit tuturor autorităților să nu slăbească vigilența. Rămân în vigoare absolut toate restricțiile.

Orice încălcare a regulilor este un risc major. România nu este în etapa de transmitere comunitară extinsă.

Am făcut deja foarte multe cu toții, pentru a evita o catastrofă. Să nu irosim acest efort.

Învierea Domnului este prilejul de a petrece câteva zile în sânul familiei. Instinctul nostru este să ne arătăm iubirea față de cei dragi, dar este cel mai rău lucru pe care l-am putea face. Cred că noi avem puterea și știința să-i facem să ne simtă aproape de suflet.

A sta departe de cei la care ținem, ne creează un sentiment firesc de neputință și deznădejde, dar este singura atitudine rațională care ne protejează pe toți. Vă rog să faceți acest sacrificiu acum pentru a putea fi împreună sănătoși mai târziu.

Respectarea unor restricții dureroase, creativitatea de a vă continua proiectele, solidaritatea și munca voluntară a celor din spitale, toate acestea sunt confirmări că sunteți ce are mai de preț România.

Stați acasă de sărbători, nu mergeți în vizite la prieteni și familie. Paștele este sărbătoarea biruinței vieții, să trăim acest adevăr în sensul ei cel mai profund. “

Reamintim, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, vineri, că numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 8.067 în România, în creștere cu 360 față de joi.

Bilanțul deceselor a atins pragul de 400.

La ATI, în acest moment, sunt internați 258 de pacienți.

1.508 persoane s-au vindecat.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 85.805 de teste.

Experții insistă că izolarea socială este, la momentul actual, cea mai eficientă metodă de control, preluând astfel din presiunea pusă pe medici și asistente, aflați în prima linie de luptă cu actuala pandemie.

Reamintim, săptămâna aceasta, președintele Iohannis a criticat acordul dintre MAI și Biserica Ortodoxă care permitea ieșirea din Noaptea de Înviere.

A doua zi, Ministerul Internelor a anunțat modificarea acordului încheiat cu Patriarhia Română.

Ieri, Marcel Vela a anunțat Ordonanța Militară cu numărul 9, care prevede, între altele, eliminarea restricțiilor privind exportul de grâu, introduse săptămâna trecută, printr-o altă ordonanță militară.