Președintele Iohannis a semnat decretul de numire a lui Dragoș Pîslaru în funcția de ministru al Muncii

Preşedintele Klaus Iohannis, a semnat decretul de numire a lui Dragoş Pîslaru în funcţia de ministru al Muncii, anunță Administrația Prezidențială.

Potrivit unui comunicat de presă, Klaus Iohannis a semnat și decretul pentru revocarea Anei Costea din funcţia de Ministru al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

Dragoș Pîslaru va depune jurământul la Palatul Cotroceni luni, la ora 18.00. Dragoş Pîslaru, consilier pe politici economice la Cancelaria premierului, a fost propus, luni, de către premierul Dacian Cioloş, pentru funcţia de ministru al Muncii.

Dragoş Pîslaru are 40 de ani, iar din decembrie 2015 este consilier de stat pe politici economice la Cancelaria premierului, Dacian Cioloş.

Anterior, Dragoş Pîslaru a fost manager general al companiei GEA Strategy & Consulting. Dragoş Pîslaru a absolvit Academia de Studii Economice Bucureşti, Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale. De asemenea, el deţine o diplomă de master în relaţii internaţionale de la London School of Economics and Political Science din Londra.

Săptămâna trecută, ministrul Muncii, Ana Costea, și-a dat demisia pe fondul discuțiilor aprinse legate de ordonanța privind salariile bugetarilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS