Confidenţialitate

Ministrul Muncii a demisionat

Ministrul Muncii, Ana Costea, a demisionat. Anunțul a fost făcut de  Biroul de presă al Guvernului, care precizează că premierul Dacian Cioloș a acceptat demisia.

“Am acceptat astăzi demisia doamnei ministru Claudia-Ana Costea, care mi-a fost înaintată în cursul acestei zile. În perioada imediat următoare voi înainta domnului preşedinte Klaus Iohannis o propunere pentru funcţia de ministru al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice”, declară Dacian Cioloş în comunicatul transmis de Guvern.

Demisia ministrului Muncii vine la capătul unui șir de tensiuni între Guvern și sindicate pe tema salarizării bugetarilor.

Miercuri, Guvernul a retras ordonanța de urgență privind salarizarea bugetarilor, după valul de critici din partea sindicaliștilor. Aceștia reclamau scăderea salariilor în unele domenii – precum educație și sănătate.

Marți, Ana Costea le-a promis liderilor sindicali că va cere retragerea ordonanței și a amenințat cu demisia în cazul în care nu avea să se țină cont de punctul ei de vedere. Negocierile cu sindicatele se reiau săptămîna viitoare. Guvernul va căuta o soluție convenabilă pentru toată lumea, a declarat premierul Dacian Cioloș.