Confidenţialitate

NEAMȚ: Președintele CJ promite că managerul SJU va fi ales de medici | AUDIO

Viitorul manager al Spitalului Județean Neamț va fi ales de medicii unității sanitare, promite la Europa FM, președintele Consiliului Județean, Ionel Arsene.

Reprezentanții cadrelor sanitare se vor întâlni cu șefii județului Neamț marți, la ora 14:00, dar până atunci, vor avea consultări politice locale.

Anca Grădinaru l-a întrebat pe Ionel Arsene care dintre opinii vor fi decisive pentru desemnarea unei noi conduceri la unitatea care a ars sâmbătă:

„Numirea acestui manager va fi făcută de către medicii din Spitalul Județean de urgență Piatra Neamț, i-am convocat pentru orele 14:00 și de acolo aștept numirea (…) pentru a nu mai fi acuzat că am tot numit manageri și și-au dat demisia. Mă înteresează dacă poate veni o propunere foarte bună. Hotărâtor va fi ce hotărăsc medicii din Spitalul Județean.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Oricum, Consiliul Județean va numi o nouă conducere la spital care va rămâne în funcție până ce un nou concurs, programat pentru 21 decembrie, se va finaliza.

Pe de altă parte, Ionel Arsene spune că instituția pe care o conduce a demarat încă de acum un an procedurile pentru construirea unui nou spital județean:

„Lucrăm deja la proiectul ăsta de peste un an jumătate, avem deja alocate 20 de milioane pentru noul spital, doar mai avem de primit o hotărâre de consiliu local de la localitatea lipită de Piatra Neamț, pentru a lua în proprietatea județului Neamț 50.000 metri pătrați, unde vom construi noul spital.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vă reamintim, la Spitalul Județean Neamț, au fost schimbați, în acest an, 8 manageri. Președintele Consiliului Județean spune că nu toate aceste inlocuiri i se pot imputa pentru că mulți și-au dat demisia.