Presa străină relatează despre demisia premierului României

Presa străină relatează ceea ce se întâmplă la București, în plan politic.

România şi-a pierdut al doilea premier în şapte luni, după ce partidul lui Mihai Tudose i-a retras acestuia sprijinul, scrie BBC. Jurnaliștii britanici continuă: ”Predecesorul său Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose a fost victima unei bătălii în cadrul partidului”.

Şi agenţia France Presse scrie despre demisia premierului român, care a plecat după un conflict cu liderul Partidului Social-Democrat.

Reuters notează că tensiunile dintre Tudose şi preşedintele puternic al PSD, Liviu Dragnea, au început după ce premierul a cerut ministrului de Interne, apropiat al lui Dragnea, să demisioneze, însă Carmen Dan a refuzat.

Agenţia subliniază că Dragnea nu poate deveni prim ministru din cauza unei condamnări definitive.

„Guvernul României se prăbuşeşte după ce premierul a pierdut disputa cu şeful partidului”, comentează și agenţia de ştiri Bloomberg.

Relatări despre situația politică de la București sunt și în presa germană și cea franceză.

Mihai Tudose a anunţat, aseară, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD că demisionează, pentru că aşa a decis partidul.

Premierul Mihai Tudose a fost învestit în funcţie pe 29 iunie 2017, după demiterea Guvernului Grindeanu, la şase luni de la învestire, prin moţiune de cenzură a PSD.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS