Confidenţialitate

Presa internațională, după meciul România-Spania: ”Ultraşii români au decis să fluiere momentul de reculegere în onoarea fiului fostului selecţioner”

Derapajul fanilor români aflați în tribune la meciul disputat aseară pe Arena Națională nu a trecut neobservat în presa internațională.

“Ultraşii români au decis să fluiere momentul de reculegere în onoarea fiului fostului selecţioner. De asemenea, aceştia au aruncat petarde şi torţe pe teren, transformând ce trebuia să fie un omagiu, în ceva macabru”, scrie OK Diario.

În timpul partidei cu reprezentativa Spaniei, doi spectatori din cea mai gălăgioasă facțiune de pe Arena Națională au pătruns pe teren după reușita lui Florin Andone din minutul 59. Nu a fost singurul incident din timpul meciului.

Meciul dintre România şi Spania a debutat cu un moment de reculegere pentru comemorarea Xanei, fiica fostului selecţioner al ibericilor, Luis Enrique. În vârstă de 9 ani, aceasta a murit cancer osos.

Unii ultrași din tribune au fluierat și au aprins torțe la acest moment, gestul fiind comentat de mai multe publicații internaționale, dar și în rețelele sociale. În timp ce unii fluierau, alți fani români au căutat să acopere zgomotul produs de ultraşi cu aplauze, astfel că momentul de reculegere s-a transformat într-un haos.

Arbitrul central al partidei, Deniz Aytekin, a încheiat după doar 30 de secunde momentul de reculegere. Cosmin Contra s-a arătat vizibil iritat de gestul suporterilor români aflați în tribune, care au stricat ceea ce ar fi trebuit să fie un moment simbolic de solidaritate și prezentare a condoleanțelor.

Echipa națională de fotbal a pierdut în fața Spaniei, scor 1-2 pe “Arena Națională”, în Campania de calificare la Euro 2020.

În fața a 55.000 de spectatori, ibericii au deschis scorul în minutul 29, dintr-un penalty transformat de Sergio Ramos, după ce Ciprian Deac l-a faultat în careu pe Dani Ceballos.

La două minute după pauză au majorat avantajul, Paco Alcacer reluând simplu centrarea lui Jordi Alba.