Confidenţialitate

România – Spania: 1-2 în preliminariile Euro 2020

Echipa națională de fotbal a pierdut în fața Spaniei, scor 1-2 pe “Arena Națională”, în Campania de calificare la Euro 2020.

În fața a 55.000 de spectatori, ibericii au deschis scorul în minutul 29, dintr-un penalty transformat de Sergio Ramos, după ce Ciprian Deac l-a faultat în careu pe Dani Ceballos.

La două minute după pauză au majorat avantajul, Paco Alcacer reluând simplu centrarea lui Jordi Alba.

Selecționerul “tricolorilor”, Cosmin Contra a făcut apoi o mutare inspirată în minutul 56, trimitandu-l pe teren pe Florin Andone, care a redus diferenţa 3 minute mai târziu, cu capul, la mingea recentrată de George Puşcaş.

Spaniolii au rămas în 10 în minutul 79, când Llorente a fost eliminat pentru fault ca ultim apărător asupra lui Pușcaș, lansat pe contraatac de Alex Maxim.

Tot Pușcaș a ratat o ocazie uriașă și în ultimul minut, când reluarea lui cu capul de la marginea careului mic a fost respinsă de pe linie de portarul Kepa.

Oaspeții au terminat partida cu o posesie covârșitoare, de 68%, și cel mai bun fotbalist al României a fost Ciprian Tătărușanu, care a apărat în prima repriză 5-6 ocazii imense ale ibericilor.

Mai trebuie spus că în partea secundă, doi suporteri au intrat pe teren și din tribune au fost aruncate torțe și petarde, deci UEFA va interzice cel probabil accesul spectatorilor pe teren propriu la următorul meci.

România se află acum pe locul al 4-lea în Grupa F, cu 7 puncte, depășită de Norvegia, care a învins Malta cu 2-0 și are 8 puncte.

Lideri sunt ibericii cu 15 puncte urmați de suedezi cu 10 puncte.

“Tricolorii” vor juca și duminică tot acasă, la Ploiești, cu Malta, iar apoi vor merge în Feroe, la 12 octombrie.