Premierul Tudose a acceptat demisia lui Adrian Ţuţuianu din funcţia de ministru al Apărării

Premierul Tudose a acceptat demisia lui Adrian Ţuţuianu din funcţia de ministru al Apărării Naţionale, au declarat surse oficiale pentru News.ro.

Conform surselor citate, premierul urmează să trimită demisia lui Ţuţuianu la Cotroceni.

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat, marţi, cu premierul Mihai Tudose situaţia de la MApN, unde salariile urmează să fie plătite eşalonat în această lună, iar ministrul şi-a depus demisia, au declarat anterior surse oficiale.

Ministrul Apărării Adrian Ţuţuianu a declarat, marţi, după o întâlnire cu prim-ministrul Mihai Tudose pe tema salariilor militarilor, că şi-a lăsat demisia pe masa acestuia.

„Mi-am depus demisia pentru lipsa de comunicare. Am recunoscut în faţa premierului că am greşit faţă de el că nu i-am comunicat şi nu am comunicat cu presa din lipsă din timp. I-am spus că îmi asum greşeala. Mi-a spus că această decizie o ia el. Am lăsat demisia pe masă”, a completat Ţuţuianu, la Antena 3.

„I-am spus că dacă demisia mea aste este o soluţie care repară lucrurile, eu sunt un om serios”, a precizat Ţuţuianu.

El a susţinut că există banii necesari pentru plata salariilor şi că va fi respectat calendarul anunţat.

„Nu există probleme financiare, ci sunt chestiuni tehnice, care sunt generate de dispoziţiile legale, articolul 18, aliniatul 4 din Legea responsabilităţii fiscale-bugetare. Acest aspect nu ne-a permis să transferăm bani din cheltuielile de personal din trimestru 4 în trimestrul 3 şi să rezolvăm la data de 15 septembrie toate problemele care ţin de salarii şi alte drepturi ale personalului din sistemul militar. Vreau să fac precizarea că pe data de 15 septembrie plătim salariile aferente lunii august şi că norma de hrană de care vorbim este aferentă lunii septembrie. Toate aceste drepturi vor fi plătite în luna septembrie. Nu există nicio problemă cu alocările financiare”, a declarat ministrul Apărării.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS