Premierul promite că nu se va lua nici o măsură fiscală fără un studiu de impact

Premierul Mihai Tudose a precizat că ieri, i-a cerut ministrului de Finanțe, Ionuț Mișa, să stimuleze efectele introducerii taxelor din noul program de guvernare-printre altele, impozitarea firmelor în funcție de cifra de afaceri și impunerea unei taxe de solidaritate.

“Dacă vom vedea măsuri care fac mai mult rău decât bine, nu le vom aplica. Dacă sunt bine le introducem. Vom analiza introducerea de noi taxe dacă pe simulare dau rezultate bune. (…) Vom face toate simulările posibile”, a spus premierul.

El a precizat că i-a cerut deja ministrului de Finanţe să înceapă aceste evaluări.

Premierul a mai spus că este “optimist” cu privire la implementarea programului de guvernare. “Nu sunt sceptic în ceea ce priveşte programul de guvernare. Sunt optimist”, a afirmat el.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În acest context, jurnaliștii l-au întrebat pe premier dacă între el și Liviu Dragnea au apărut tensiuni, dat fiind că președintele PSD a promis că noul program de guvernare va fi respectat la literă.

“Am citit şi eu ştirea că luni m-am certat cu domnul preşedinte Dragnea. Luni nu am reuşit să vorbim. Dar, dacă trebuie cumva, o să ne certăm ca să vă validăm ştirea. Nu am apucat să ne certăm încă, nici luni, nici ieri şi nici azi”, a spus Tudose.

El a precizat că a avut o discuţie “constructivă” cu Dragnea marţi, după ce au participat la recepţia oferită de Ambasada SUA cu ocazia Zilei Independenţei, despre “cum să aşeze lucrurile pe linia de guvernare”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cât privește retragerea programului de înzestrare a Armatei de pe agenda CSAT pe motiv că Ministerul de resort nu a ținut cont că Apărarea a primit deja 2 la sută din PIB, premierul Florin Tudose a spus că va discuta cu Adrian Țuțuianu.

“Va fi o discuţie cu MApN pe această temă săptămâna aceasta sau la începutul săptămânii viitoare”, a spus Tudose.

El a afirmat că problema nu a fost în CSAT cu privire la faptul că banii nu ar fi alocaţi, ci dacă sunt şi cheltuiţi efectiv. “Aţi înţeles greşit, banii sunt alocaţi.  Problema este cum îi cheltuim”, a spus premierul, către jurnaliştii care îl întrebat despre disputele privind alocarea banilor în bugetul Apărării.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.




Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS