Premierul Grindeanu, pe Facebook: Toate gândurile noastre se îndreaptă către familiile victimelor de la Manchester

Premierul Sorin Grindeanu a postat, pe Facebook, un mesaj în urma atacului din orașul englez Manchester, soldat cu 22 de morți și 59 de răniți la finalul unui concert susținut de cântăreața americană Ariana Grande.

Șeful guvernului de la București dă asigurări că Ambasada României din Londra este în permanentă legătură cu autorităţile din Marea Britanie pentru a afla dacă sunt şi români printre victime.

‘Toate gândurile noastre se îndreaptă către familiile celor care şi-au pierdut viaţa şi către cei răniţi în urma exploziei din Manchester. Ambadasa României la Londra e în permanentă legătură cu autorităţile britanice, pentru a afla dacă sunt români printre victime. Numărul de urgenţă al misiunii diplomatice este 0044 7738716335’, a notat Sorin Grindeanu.

Anterior, într-un mesaj postat în limba engleză pe Twitter, șeful statului a reacționat la aflarea veștii. ‘Indignați și întristați de vestea teribilă din #Manchester. Gândurile noastre se îndreaptă spre victime și famiile lor. Solidaritate cu Regatul Unit’, a notat președintele Klaus Iohannis pe rețeaua de microblogging.

Oficialul a cerut populației din Manchester să rămână vigilentă. Unele mijloace de transport în comun sunt suspendate în oraș.

Premierul Theresa May a convocat o reuniune de urgență a Departamentului Antiterorism (COBRA).

Campania electorală pentru legislativele anticipate din 8 iunie a fost suspendată.

Ambasada României la Londra a solicitat autorităţilor britanice date privind naţionalitățile victimelor. Pentru moment, nu există date că printre victimele exploziei produse, orele trecute, la Manchester s-ar afla cetățeni români.

Au fost solicitate informații despre naționalitățile celor uciși și răniți. Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că asistenţă consulară se poate obține la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord:

0044 20 76027328

0044 20 76036694

0044 20 76025193

0044 20 7603 0572

0044 20 7602 2065  

Apelurile sunt redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau pe numărul de urgenţă al misiunii diplomatice 0044 7738716335.

Numeroase mesaje de solidaritate au ‘inundat’ rețelele de socializare în ultimele ore. Consternate, vedetele s-au declarat solidare cu victimele.

Sângeroasa explozie care a zguduit Manchester Arena urmează mai multor atentate ce au vizat Regatul Unit al Marii Britanii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS