Confidenţialitate

Premierul cere dovezi despre posibila vaccinare a cadrelor militare care nu trebuiau imunizate în această etapă | AUDIO

Florin Cîțu cere lămuri legate de informațiile din spațiul public, potrivit cărora s-ar fi vaccinat persoane din cadrul militar care nu trebuiau sa se vaccineze.    

Cei care au publicat bazele de date legate de vaccinare să trimită dovezi, subliniază premierul.

Reactie vine după ce ministrul sănătății Vlad Voiculescu a publicat liste despre rata de vaccinare si testare pe județe.

Publicatia online Buletin de Bucuresti a lansat acuzatia potrivit căreia, mai mult de 60% din vaccinări s-au făcut în afara centrelor de vaccinare din platforma oficială.

Florin Cîțu subliniază că vrea transparență privind publicarea listelor cu date și că nu există nici o divergență între el și ministrul Sănătății:

„ Am văzut niște concluzii în spațiul public care arată niște acuzații grave, pe care trebuie să le explice cei care au publicat datele, că se formează în opinia publică imaginea că s-au vaccinat, din personalul militar, persoane care nu trebuiau să se vaccineze, ceea ce este un lucru foarte grav.  Dacă există dovezi în acest sens, cei care au publicat datele trebuie să le susțină, trebuie să le explice. Există organe de controlc are vor face anchete, dacă e vreo problemă, bine. Din punctul meu de vedere, nu văd o problemă în a prezenta datele.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.