Premieră istorică la Spitalul Județean de urgență Focșani, care a fost dotat cu un RMN

Pacienții nu vor mai merge la București, Iași sau la clinicile private pentru un RMN, pentru că la spital a fost pus în funcțiune pentru prima oară un aparat de imagistică prin rezonanță magnetică.

RMN-ul care a ajuns la spitalul din Focşani este unul din cele 24 de aparate cumpărate în iarnă de Ministerul Sănătăţii.

Deocamdată, de investigaţii cu noul aparat nu vor beneficia decît pacienţii care se internează în spitalul judeţean Focşani, dar un contract cu Casa de Asigurări de Sănătate va fi încheiat abia anul viitor – transmite corespondenta Europa FM, Claudia Toader.

Primele investigaţii vor fi făcute începând de luni, dar pentru început aparatul va funcționa doar pentru pacienții internați în spital.

Analiza RMN va fi ultima opţiune în investigaţiile medicale, după ce toate celelalte investigaţii radiologice, de la aparatul clasic la ecograf și computer tomograf vor fi epuizate fără ca pacientului să-i poată fi pus un diagnostic clar.

RMN-ul spitalului județean este în acest moment cel mai performant aparat medical din Vrancea. Mai e de lucru însă în ceea ce privește instuirea medicilor și personalului care va opera acest aparat. O problemă rămâne însă pentru spital lipsa medicilor.

Sunt doar trei medici pe radiologie, care fac atât investigații clasice, cât și CT, și tot ei se vor ocupa și de RMN-uri.

Spitalul Județean Focșani e în permanentă căutare de specialiști radiologi, inclusiv pentru lucrul la distanță, pentru interpretarea rezultatelor.

Într-un viitor apropiat, spitalul va stabili şi o listă a tarifelor pentru investigaţiile RMN cu plată.

Contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru noul aparat nu va fi încheiat însă decât abia anul viitor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS