Confidenţialitate

Precizările Ryanair referitoare la zborul FR 1006 din București către Londra Stansted

Prin intermediul unui comunicat transmis Europa FM, Ryanair precizează că zborul FR 1006 din București către Londra Stansted ”a fost întârziat din cauza unei probleme tehnice minore la aeronavă”.

“Acest zbor din București către Londra Stansted (21 ianuarie) a fost întârziat din cauza unei probleme tehnice minore la aeronavă.

Pentru a minimiza întârzierea, clienții s-au îmbarcat într-o aeronavă înlocuitoare căreia i s-a efectuat un tratament de degivrare înainte de a decola către Londra. La scurt timp după decolare, ca măsură de precauție, aeronava a revenit pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, după ce membrii echipajului au raportat un fum neidentificat în cabină (despre care noi credem că a fost cauzat de ingerarea fluidului de degivrare în sistemul de climatizare). Membrii echipajului au notificat controlorii de trafic aerian, iar aeronava a aterizat în condiții normale la București, și în prezent este inspectată de tehnicienii Ryanair.

Pasagerii au primit vouchere pentru gustări și băuturi răcoritoare și urmează să se îmbarce într-o aeronavă înlocuitoare care va decola către Londra Stansted mai târziu în cursul zilei de astăzi. Ryanair le prezintă scuze sincere clienților afectați de această întârziere.”, se precizează în comunicatul Ryanair.

Azi, cursa FR 1006 Ryanair, care a decolat de la Bucureşti şi ar fi trebuit să ajungă la Londra, a oferit momente de panică pasagerilor aflați la bord. Avionul s-a umplut de fum chiar în momentul decolării, imediat ce s-a ridicat de la sol și a survolat o oră Bucureștiul, ca să-și consume din combustibil, înainte de a reveni la sol. Un pasager a publicat pe Facebook imagini din avion în care se poate observa fumul.