PRAHOVA: Zece deținuți din penitenciarul Galați, trimise în judecată pentru metoda Accidentul

Zece persoane, încarcerate la penitenciarul din Galați, au fost trimise în judecată înr-un dosar de înșelăciune prin metoda Accidentul.

Prejudiciul în acest dosar depășește suma de 70.000 de mii de lei, bani plătiți de victimele escrocilor – transmite corespondentul Europa FM, Diana Frâncu.

Potrivit anchetatorilor în cauză 15 persoane din Ploiești și Câmpina au acceptat să plătească peste 70.000 de lei, crezând că așa își salvează rude apropiate despre care credeau că au fost implicate în accidente grave.

Conform unui procurorilor, în perioada octombrie 2016 – 12.02.2017 inculpaţii au indus în eroare un număr de 15 persoane de pe raza localităților Ploiești și Câmpina prin metoda cunoscută în practica judiciară sub denumirea de ”accidentul” cauzând un prejudiciu de aproximativ 71 600 lei.

„Inculpații implicaţi în activitatea infracţională, fiind deținuți în Penitenciarul Galați, au gândit şi elaborat un amplu sistem infracţional ce a avut ca scop inducerea în eroare a unui număr cât mai mare de persoane în scopul obţinerii de importante foloase materiale.

Pentru realizarea scopului infracţional, deţinuţii și-au procurat în prealabil telefoane mobile şi cartele preplătite cu sprijinul persoanelor aflate în stare de libertate, respectiv membri de familie sau apropiaţi ai deţinuţilor în care aceştia aveau deplină încredere, persoane care în diferite moduri sunt angrenate în activitatea infracţională, prin acordarea de ajutor material sau moral.

În concret, în cazul metodei accidentul, deţinuţii – autori ai infracţiunii de înşelăciune, contactau telefonic persoanele vătămate prezentându-se drept rude ale acestora, ocazie cu care le comunicau că din culpa lor au provocat accidente rutiere în urma cărora ar fi rezultat vătămarea corporală gravă a unor persoane, în special copii, pe trecerea de pietoni.

Cu aceste ocazii, autorii pretindeau sume de bani necesare pentru achitarea contravalorii intervenţiilor chirurgicale şi/sau înlăturarea răspunderii penale. Persoanele private de libertate au beneficiat de complicitatea unor inculpați aflați în libertate care s-au deplasat la domiciliile persoanelor vătămate și au ridicat sumele de bani obținute în mod ilicit” se arată într-un comunicat remis presei de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești.

În cauză a fost propusă instanței de judecată menținerea măsurilor preventive față de toți inculpații și luarea măsurii asigurătorii asupra sumelor de bani identificate cu ocazia perchezițiilor domiciliare. Dosarul se va judeca pe rolul secției penale din cadrul Judecătoriei Ploieşti.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS