Confidenţialitate

PRAHOVA: Exerciţiu ISU la barajul Paltinu

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova desfăşoară, joi, un exerciţiu la barajul Paltinu.

Potrivit scenariului, pe fondul producerii un cutremur de adâncime cu o magnitudine de 6,1 pe scara Richter, se produce surparea versantului estic al construcției, fapt care duce la atingerea unor valori maxime ale nivelului normal de retenţie al barajului.

“În scopul atenuării undelor de viitură şi pentru a evita atingerea unor valori limită de comportare a construcţiei, personalul barajului, pune în aplicare procedurile specifice de golire controlată a acestuia. Totodată, personalul de serviciu al construcţiei hidrotehnice începe evacuarea controlată a apei din baraj, ulterior ploturile barajului cedează. Unda de viitură creată va ajunge în municipiul Câmpina în aproximativ 60 minute. Populaţia din zona inundabilă din satele Seciuri, Lunca Mare şi Plaiul Câmpinei se vor autoevacua în zone stabilite din timp de normalitate, ulterior vor fi relocate în căminul cultural din satul Plaiul Câmpinei. Echipa pirotehnică va proceda la deblocarea albiei râului Doftana prin detonarea resturilor lemnoase şi spargerea bucăţilor de gheaţă”, precizează ISU Prahova.

Se va interveni cu forţe şi mijloace în teren pentru antrenarea structurilor de intervenţie în vederea îndeplinirii misiunilor specifice din competenţă.