Confidenţialitate

Prahova: Avarie la rafinăria Petrobrazi. Un praf de culoare albă a fost eliberat în atmosferă | AUDIO

Avarie la rafinăria Petrobrazi din județul Prahova. Un praf de culoare albă a fost eliberat în atmosferă, iar Garda de Mediu anunță control în zonă. 

O cădere de tensiune la stația electrică a operatorului Petrobrazi a provocat avaria, astfel că funcționarea cazanelor cu aburi a fost oprită accidental.

Ioana Feraru, șefa Gărzii de Mediu Prahova, a detaliat la Europa FM:

„Din primele informații obținute la fața locului, avaria s-a produs ca urmare a unei căderi de tensiune din stația electrică proprie a operatorului. Astfel, s-a oprit accidental funcționarea cazanelor de abur, ceea ce a condus la oprirea forțată a mai multor instalații.”

Avaria a defectat mai multe echipamente, care în cele din urmă dus la eliberarea în atmosferă de pulberi de catalizator, un praf de culoare albă. Garda Mediu informează că desfășoară un control în zonă:

„Ca urmare a unor defecțiuni la sistemul de separare de gaze arse, acestea nu au mai urmat traseul de filtrare, ceea ce a condus la eliberarea în atmosferă de pulberi, un praf de culoare albă, cu miros specific acestuia provocând disconfort locuitorilor din împrejurimi. Suntem în control, se vor face analize și vom comunica toate datele la finalizarea controlului.”

În paralel se lucrează și la repornirea instalației de cracare catalitică, fiind estimate patru ore.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Documentele pentru punerea în funcțiune a interconectorului de gaze Grecia-Bulgaria au fost aprobate. Instalația, operațională de la 1 octombrie

Foto: Shutterstock