Confidenţialitate

Documentele pentru punerea în funcțiune a interconectorului de gaze Grecia-Bulgaria au fost aprobate. Instalația, operațională de la 1 octombrie

Toate documentele pentru punerea în funcțiune a interconectorului de gaze ce va lega Grecia de Bulgaria sunt aprobate, iar la 1 octombrie noua instalație va fi operațională, a anunțat ministrul bulgar pentru Dezvoltare Regională, Ivan Shishkov.

Este un proiect ce va permite aprovizionarea cu gaze azere a Bulgariei, dependentă de gazele rusești, dar și a României.

Vă reamintim, Moscova a oprit livrările de gaze  pentru țara vecină, de la sud, în primăvară.

„Avem aprobarea pentru punerea în funcțiune a conexiunii dintre Bulgaria și Grecia. Am rezolvat și ultimele probleme, fără a face compromisuri, așa că proiectul este finalizat, iar de la 1 octombrie va funcționa fără a încălca vreo normă”, a spus ministrul bulgar pentru Dezvoltare Regională, Ivan Shishkov.

Vă reamintim, la inaugurarea interconectorului din Bulgaria, care va permite României să aducă gaze din Azerbaidjan, va participa și premierul Nicolae Ciucă.

Citește și: Spargerea gazoductelor Nord Stream 1 și 2 au fost intenționate, spune Josep Borrell. UE va răspunde ferm la avaria care afectează Europa | AUDIO