Poliţiştii locali din Craiova au primit camere video pentru uniforme

Poliţiştii locali din Craiova au fost dotaţi cu camere video la purtător. 10 bodycam-uri au fost achiziţionate pentru poliţiştii cu atribuţii pe linie Rutieră, în speranţa că astfel ultrajul va fi descurajat.

Cele 10 dispozitive, care au costat 11.000 de lei, sunt de ultimă generaţie şi pot filma până la 8 ore în format HD. Imaginile vor fi păstrate între 6 luni şi 3 ani și vor fi folosite în eventuale procese la instanţă. Poliţia Locală intenţionează să cumpere şi alte astfel de dispozitive pentru a dota agenţii cu atribuţii în domeniul ordinii publice. Poliţiştii locali spun că aceste camere îi vor ajuta atât pe ei, pentru a nu fi victime ale ultrajului, cât şi pe cetăţeni, descurajând o eventuală atitudine necivilizată din partea politistilor.

Introducerea unor astfel de sisteme de supraveghere se încearcă de ceva timp şi în Poliţia Naţională. Poliţiştii afiliaţi Sindicatului Poliţiştilor Europeni – Europol au cumpărat din banii lor 20 de bodycam-uri pe care le-au dat prin contract de comodat Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti.

Potrivit sindicaliştilor, poliţiştii de la rutieră din Capitală care au avut aceste dispozitive nu s-au mai confruntat cu situaţii de ultraj şi au cerut prelungirea contractului de comodat până în august. Europol încearcă să convingă conducerea Poliţiei Naţionale şi Ministerul de Interne să cumpere 5000 de bodycam-uri care să ajungă la poliţiştii din toată ţara. Până acum nu au primit niciun răspuns.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS