Poliţia Rutieră: Sfaturi pentru şoferii aflaţi în trafic, pe carosabil alunecos

Ageţii Poliţiei Rutiere le recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, să adapteze în permanenţă viteza la condiţiile meteo rutiere şi a unui carosabil acoperit acoperit de zăpadă şi polei.

Şoferii sunt sfătuiţi să păstreze o distanţă suficientă faţă de vehicului din faţă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, să nu bruscheze comenzile autoturismului, să asigure o buna vizibilitate a parbrizului, lunetei, geamurilor laterale şi oglinzilor retrovizoare.

Autovehiculele trebuie echipate corespunzător, cu anvelope specifice sezonului rece.

Maşinile nu trebuie oprite sau staţionate în locuri nepermise, pe traseele mijloacelor de transport în comun, pe trecerile de pietoni sau la colţurile intersecţiilor, pentru a nu obtura vizibilitatea altor conducători auto care doresc să iasă de pe străzi lăturalnice şi totodată să poată permite utilajelor de deszăpezire să intervină pentru a înlătura zăpada de pe suprafaţa carosabilă.

În cazul în care poliţiştii rutieri vor constata ca pe partea carosabilă sunt oprite, staţionate autovehicule iar unele blochează drumul public sau circulaţia mijloacelor de transport, aceştia vor sancţiona conducătorii auto.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS