Confidenţialitate

Poliția Română vrea să cumpere 75 de motociclete de viteză de la BMW, singura firmă care a depus oferta până acum | AUDIO

După ce a cumpărat sute de mașini BMW, Poliția Română intenționează să achiziționeze, în perioada următoare, 75 de motociclete de viteză. Singura ofertă depusă până acum este tot din partea Automobile Bavaria, firma deținută de un prieten al președintelui Klaus Iohannis. Cât intenționează să cheltuiască Poliția pentru achiziția acestor motociclete aflăm din materialul următor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

1,8 milioane de euro e dispusă Poliția Română să ofere pentru achiziția a 75 de motociclete capabile să atingă o viteză maximă de cel puțin 200 de kilometri pe oră. Contractul face parte dintr-o licitație mai mare ce presupune, între altele, achiziția a sute de mașini pentru munca de circulație și pentru ordine publică, iar până acum, a fost depusă o singură ofertă: din partea Automobile Bavaria, firma condusă de omul de afaceri Michael Schmidt, prieten al președintelui Klaus Iohannis, scriu jurnaliștii de la hotnews.ro.

Motocicletele pe care le deține Poliția, în prezent, sunt tot marca BMW.

Sindicatul Europol al Polițiștilor a atras atenția că firma deținută de prietenul președintelui ar fi fost favorizată la ultima licitație pentru achiziția de autoturisme pentru polițiști. A fost singura care s-a prezentat la licitație.

Contractul cadrul încheiat de Poliția Română cu Automobile Bavaria prevede achiziția a cel puțin 300 de autoturisme BMW și maximum 600, la un preț de 32 de mii de euro bucata.

Conducerea Poliției a explicat că are nevoie de mașini puternice pentru urmăririle din trafic și că mai existau și alte 3 firme care ar fi îndeplinit cerințele tehnice pentru a participa la licitație.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Achiziția a sute de BMW-uri de către Poliția Română va fi verificată de corpul de control al ministrului Bode