Confidenţialitate

Achiziția a sute de BMW-uri de către Poliția Română va fi verificată de corpul de control al ministrului Bode

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a cerut Corpului de Control să verifice achiziția de mașini BMW de către Poliție, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului,  Dan Cărbunaru.

„Dacă vă referiți la interesul public manifestat față de achiziția unor mașini de poliție pentru Poliția Națională, pot să vă confirm că ministrul Afacerilor Interne a cerut corpului de control să facă verificări privind procedurile derulate cu această ocazie. La finalul verificărilor, Ministerul Afacerilor Interne va prezenta public aceste concluzii”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Amintim, Poliţia Română va cumpăra 600 de automobile marca BMW, cu 98 de milioane de lei, de la Automobile Bavaria, firmă condusă de un prieten al președintelui Iohannis.

Șeful statului spunea în urmă cu o săptămână că în această achiziție nu a contat prietenia sa cu şeful companiei şi a adăugat că se aşteaptă ca autorităţile statului să facă verificări.

Poliția Română a susținut că a ajuns să cumpere mașinile de la aceAstă firmă cu „doar 32.000 de euro” bucata, întrucât la licitație nu s-a prezentat decât un singur distribuitor.

Citește și: Parchetul European, condus de Kövesi, sesizat în cazul sutelor de mașini BMW cumpărate de Poliția Română

Foto: Shutterstock