Poliția din Argeș verifică armele deținute de deputatul PSD Cătălin Rădulescu

Poliția din Argeș s-a autosesizat în urma declarațiilor făcute de deputatul PSD, Cătălin Rădulescu, privind armele sale.

Polițiștii ar urma să verifice dacă parlamentarul a respectat legea privind regimul armelor și al munițiilor.

”Referitor la declarațiile apărute în spațiu public privind utilizarea de către o persoană publică a unei arme letale, vă informăm că Inspectoratul de Poliție al Județului Argeș s-a autosesizat și desfășoară activități de verificare cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 295/2004, privind regimul armelor și al munițiilor cu modificările și completările ulterioare”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Argeș.

Într-un interviu acordat jurnaliștilor de la Adevărul, Cătălin Rădulescu a spus că şi-a păstrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revoluţie şi se declară pregătit să o folosească din nou.

Dacă mai vine cineva cu vreo idee din asta să transforme statul ăsta pentru care am luptat noi, sunt pregătit să ies cu arma să trag, imediat.”

Întrebat dacă se gândeşte să tragă în Piaţa Victoriei, el spune că o poate face oriunde vrea: „E dreptul meu şi riscul meu şi hotărârea mea”.

Pentru ce se mai duc oamenii în Piaţa Victoriei acum şi de ce noi nu ieşim împotriva lor cu tunurile cu apă, dacă nu mai au motiv? Nu putem să transformăm un loc în maidan. (…) Nu poţi în fiecare zi un loc să-l transformi într-un maidan. Să stea ca proştii în fiecare seară acolo? N-au de lucru, n-au copii, n-au familii?”, a declarat deputatul PSD.

Marți, parlamentarul de la PSD a venit cu precizări despre armele sale. A declarat doar că are ”niște arme” și că nu a tras în viața lui.

„Eu sunt colecţionar, am nişte arme, dar n-am tras în viaţa mea. Arma pe care eu o am acasă am cumpărat-o, sunt şi colecţionar. Am spus şi voi spune – dacă vreodată în ţara asta va mai veni comunismul, stalinismul, hitlerismul sau ceva, voi ieşi în stradă cu arma. Şi cu asta am clarificat subiectul. La Revoluţie am ieşit în stradă tot aşa, împotriva unui sistem comunist, atunci am luptat pentru nişte idei pentru care lupt – drepturile şi libertăţile omului. Pe vremea comunismului n-ai fi putut lua un interviu în viaţa voastră”, a declarat marți Cătălin Rădulescu, la o zi după afirmațiile controversate făcute pentru Adevărul.

Între timp, și Parchetul Curții de Apel Pitești a primit, marți, trei sesizări de la persoane din județul Argeș cu privire la declarațiile controversate făcute de deputatul PSD Cătălin Rădulescu.

Cele trei persoane au cerut parchetului să se autosesizeze în acest caz.  Având în vedere calitatea sa de parlamentar, procurorii din Argeș au trimis sesizările la Parchetul General.

Citește și: Noi declarații controversate ale deputatului PSD, Cătălin Rădulescu

Între altele, Cătălin Rădulescu s-a plâns, marți, de lefurile parlamentarilor care ar trebui majorate pentru că aleșii „nu se descurcă” cu banii. În opinia deputatului, salariile demnitarilor ar trebui să fie „mult mai decente”, în condiţiile în care trebuie să îşi cumpere costume, să vină civilizaţi la Parlament, nu „în blugi şi mizerabili”.

„Salariul, nemotivant. Atât timp cât eu trebuie să-mi cumpăr 3-4 costume pe lună, nu-mi ajung nici banii de un pantof.”, a mai spus Rădulescu.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS