Noi declarații controversate ale deputatului PSD Cătălin Rădulescu

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu vine cu precizări după ce, luni, a spus că protestatarii din Piața Victoriei ar trebui îndepărtați cu tunuri de apă.

Parlamentarul de Argeș susține că ar fi primit pe Facebook 150 de amenințări cu moartea, în urma interviului acordat jurnaliștilor de la Adevărul și că a depus o plângere penală.

Ulterior, a spus din nou că nu este de acord cu faptul că oamenii ocupă și acum, fără autorizație, Piața Victoriei, chiar dacă ordonanța 13 a fost respinsă.

„După interviul de la Adevărul am primit 150 de ameninţări cu moartea. Opinia fiecărui om este opinia lui, eu nu m-am dus să-i înjur pe niciunul, nu i-am amneinţat cu moartea, am primit 150 de ameninţări cu moartea pe Facebook, pentru care dimineaţă mi-am contactat avocaţii, 150 de persoane care mi-au dat numele lor. În Codul penal este puşcărie de la 3 la 5 ani ameninţarea cu moartea, am făcut plângere penală, o să fie audiate aceste 150 de persoane”, a afirmat Cătălin Rădulescu, citat de News.ro.

Cât despre mitraliera AKM cu care a luptat la Revoluţie și pe care o are și acum, Cătălin Rădulescu a declarat acum că este colecționar, are niște arme și că nu a tras în viața lui. Luni, însă, afirma că este pregătit să o folosească din nou.

„Eu sunt colecţionar, am nişte arme, dar n-am tras în viaţa mea. Arma pe care eu o am acasă am cumpărat-o, sunt şi colecţionar. Am spus şi voi spune – dacă vreodată în ţara asta va mai veni comunismul, stalinismul, hitlerismul sau ceva, voi ieşi în stradă cu arma. Şi cu asta am clarificat subiectul. La Revoluţie am ieşit în stradă tot aşa, împotriva unui sistem comunist, atunci am luptat pentru nişte idei pentru care lupt – drepturile şi libertăţile omului. Pe vremea comunismului n-ai fi putut lua un interviu în viaţa voastră”, a precizat Cătălin Rădulescu.

Despre salariile parlamentarilor

Cătălin Rădulescu a venit cu precizări și despre salariile parlamentarilor. Și lefurile lor ar trebui majorate pentru că aleșii „nu se descurcă” cu banii.

În opinia deputatului, salariile demnitarilor ar trebui să fie „mult mai decente”, în condiţiile în care trebuie să îşi cumpere costume, să vină civilizaţi la Parlament, nu „în blugi şi mizerabili”.

„Salariul, nemotivant. Atât timp cât eu trebuie să-mi cumpăr 3-4 costume pe lună, nu-mi ajung nici banii de un pantof. Atât timp cât toată lumea ne dorim ca salariile să fie mari, cred că şi parlamentarul trebuie să aibă un salariu civilizat care să-i permită sa-şi cumpere costume, să venim civilizat, nu ca alţii în blugi şi tenişi. Ar trebui să avem salarii mult mai decente. Dacă vrem să venim în blugi şi mizerabili, lumea o să ne trateze ca atare. Nu mă descurc. Eu îmi folosesc dividendele pe care le iau la sfârşit de an din compania mea, ca să-mi plătesc motorina”, a precizat Cătălin Rădulescu.

În interviul acordat jurnaliștilor de la Adevărul, Cătălin Rădulescu spunea că indemnizaţia de parlamentar este “de mizerie”.

“Pentru cei 5.000 de lei de mizerie fac suficientă treabă în ţara asta”.

Cătălin Rădulescu a fost condamnat definitiv, în 5 decembrie 2016, la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, în dosarul în care este acuzat de dare de mită şi de administrarea unei firme, faptă incompatibilă cu calitatea sa de parlamentar.

 

 





Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS