Confidenţialitate

PNL, UDMR și USR PLUS nu vor vota moțiunea împotriva ministrului Ghinea | AUDIO

PNL, UDMR și USR PLUS nu vor vota moțiunea simplă depusă de social democrați împotriva ministrului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, acuzat pentru modul în care a întocmit Planul Național de Reziliență și Redresare. Moțiunea a fost dezbătută azi în plenul Camerei Deputaților, iar votul este programat mâine.
Moțiunea social democraților se numește” Cristian Ghinea – de la zero la abis” și a fost semnată de 82 de deputați PSD.
În primul său discurs, ministrul Ghinea a catalogat acuzațiile social democraților drept minciuni gogonate: “Deși la conducere au venit azi apostolii transparenței totale, nimeni nu știe ce domenii de intervenție se vor mai finanța. Am citit textul moțiunii, este un banc prost. Domnule Ciolacu, să nu publicați pe Facebook textul moțiunii, că vă suspendă contul pentru fake news.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

10 deputați, de la putere, opoziție și neafiliați au luat apoi cuvântul în plen. Au fost puține discuții concrete legate de Planul Național de Redresare și Reziliență. Nu au lipsit în schimb, atacurile politice:
“Ați tratat un subiect vital pentru dezvoltarea României cu nesimțire, cum ați venit și astăzi, cu tupeu, cu isterie și iresponsabilitate. Ați ajuns să fiți un fel de Clotilde Armand cu barbă și burtă”, a spus deputatul PSD, Sorin Ghindeanu.
“PSD este partidul cel mai puțin îndreptățit să dea lecții despre fonduri europene”, a punctat Călin Bota, deputat PNL.
Liviu Moșteanu – deputat USR PLUS,  a venit cu o recomandare: “Mă uit de la colegii de la PSD, fiți măcar astăzi partidul viitorului, nu al trecutului!”

Iar replicile au curs în continuare:
Daniel Suciu – deputat PSD: “Prin PNRR vrei să continuați jaful și furtul din bani europeni.”
Iulian Bulai – deputat USR: “Nu ați fost în stare să faceși un kilometru de autostradă și acum veniți să faceți pe deștepții în fața țării!”
Alfred Simonis – deputat PSD : “Plecați sau rugați-l pe Câțu să vă demită, pentru că astfel dumneavostră scăpați de răspunderea penală în urma contractelor frauduloase pe care le-ați semnat!”
Cristian Ghinea – ministrul fondurilor europene: “Când auzi pe Grindeanu și PSD vorbind de penali și de cătușe, dom’le, mă faceți să râd!”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Votul deputaților va fi dat mâine. UDMR, PNL și USR PLUS au anunțat că vor vota împotriva moțiunii simple inițiată de PSD.