PNL: Guvernul Tudose, un Trabant cu dublă comandă

Preşedintele PNL consideră că asistăm la o „răfuială în stil mafiot” între „clanurile” din PSD.

În opinia lui Ludovic Orban, actualul guvern este un Trabant cu dublă comandă, condus nu numai de Mihai Tudose, dar şi de Liviu Dragnea.

Şeful liberalilor consideră că doar nesiguranţa desemnării unui nou premier PSD împiedică debarcarea executivului.

”PNL propune, în cazul în care Tudose nu ştie, sau nu poate sau nu vrea să vină cu un proiect serios de restructurare, un Guvern aşa cum este la nivelul ţărilor normale din Uniunea Europeană, de 14-15 miniştri. Nu văd ce rost au ministere care sunt înfiinţate probabil după chipul şi asemănarea protejaţilor baronilor judeţeni ai PSD şi care au fost înfiinţate numai ca să dea funcţii unor slugi ale baronilor PSD pentru a le da satisfacţii”, a adăugat Ludovic Orban.

„PNL solicită demisia atât a şefului IGP, care este evident că trebuie să plătească pentru faptul că a menţinut subordonaţi care au tolerat existenţa în poliţie nu numai a cazului pedofilului, ci şi a multor alte cazuri care au ieşit la iveală şi care continuă să iasă la iveală. Solicităm în mod imperativ demisia ministrului de Interne pentru că nu este posibil să conduci o instituţie atâta timp cât omul pe care îl propui în fruntea Inspectoratului General al Poliţiei nu îţi este acceptat de premier. Îi solicităm premierului Tudose să nu mai plângă în studiourile unor televiziuni prietene care nu-i pun nicio întrebare incomodă şi să iniţieze procedura de demitere din funcţie a ministrului de Interne, iar dacă nu face nici lucrul ăsta să plece acasă, pentru că un premier care nu este în stare să demită un ministru recalcitrant care nu ascultă de premier în orice ţară civilizată pleacă acasă, nu aşteaptă să fie demis. Sunt convins că o va face şi fără să îi cerem noi, că Dragnea deja pune la cale cum să-l trimită acasă pe Tudose”, a precizat şeful PNL.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS