Confidenţialitate

Platforma de vaccinare va permite, de miercuri, şi programarea pentru vaccinul de la Johnson&Johnson

Începând de miercuri, în platforma de vaccinare se va permite şi programarea pentru vaccinul de la Johnson&Johnson, serul administrat într-o singură doză.

Tot de miercuri,  centrele de vaccinare anti-COVID aflate în unităţile medicale ale Ministerului de Interne vor fi deschise, pentru toate persoanele cu vârste de peste 18 ani, în limita dozelor de vaccin disponibile.

Sunt 11 centre unde se pot face imunizări, doar cu buletinul, între orele 8.00 și 16.00.

Pentru cele 11 centre de vaccinare sunt alocate câte 60 de doze de vaccin Comirnaty – Pfizer. În situaţia în care, după vaccinarea angajaţilor MAI programaţi pentru ziua respectivă, numărul de persoane care doresc să se vaccineze va fi mai mare decât numărul de doze disponibile, acestea vor fi îndrumate să revină în ziua următoare.

La București, în weekend, se va organiza o a doua ediție a maratonului vaccinării la Sala Palatului și la Biblioteca Națională. Se vor face rapelurile celor imunizați cu prima doză de Pfizer în urmă cu 3 săptămâni, dar sunt așteptate și persoane care nu s-au vaccinat până acum, urmând a fi disponibile și doze Johnson & Johnson.

Mai mult, în primele două zile ale săptămânii viitoare, pe 31 mai și 1 iunie așadar, se va desfăşura un maraton de imunizare dedicat adolescenţilor între 16 şi 18 ani în toate centrele care funcționează în țară, fiind necesar consimțământul scris al părinților.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea