Confidenţialitate

Plante medicinale: Feniculul

Feniculul este o plantă aromată și parfumată, utilizată în medicina naturistă sub formă de infuzie, pudră sau în compoziția unor comprimate.

Folosit deja din Antichitate, atât în bazinul mediteranean, cât și în Asia, este prezent astăzi pe toate continentele. La noi, feniculul crește numai cultivat, fiind întâlnit mai ales în Câmpia Dobrogei, Olteniei, Crisurilor, Timisului, Bărăganului și Moldovei.

Feniculul conține fier, calciu, magneziu, potasiu și concentrații mari de uleiuri volatile. Cunoscut și ca anason-dulce, anason-mare ori chimen-dulce, are proprietati antispasmodice, antiinflamatorii si antioxidante. Feniculul contine elemente naturale ce actioneaza ca un excelent ajutor digestiv pentru a calma crampele abdominale, gazele si balonarea. Ceaiul din seminte de fenicul aduce beneficii sanatatii stomacului.

Planta facilitează absorbția substantelor nutritive din alimente si poate trata constipatia. Anumiti compusi din uleiurile esentiale ce se regasesc în fenicul stimuleaza secretia de sucuri gastrice si digestive si reduc inflamatia de la nivelul stomacului si intestinelor. Astfel, feniculul protejeaza corpul de o gama larga de probleme intestinale.

Feniculul este un remediu extrem de popular împotriva flatulentei, datorita proprietatilor sale carminative: absoarbe gazele din stomac si linisteste crampele. Extractele din fenicul pot fi folosite de persoanele de toate vârstele, începând de la copii pâna la vârstnici, întrucât reduc flatulenta si ajuta la eliminarea gazelor abdominale datorita uleiurilor volatile ce se regasesc in fenicul.

Uleiurile volatile prezinta proprietati carminative, favorizand evacuarea gazelor intestinale pe cale naturala (eliminand astfel principala cauza a crampelor abdominale). De remarcat este faptul ca ceaiurile de fenicul nu conduc intotdeauna la punerea in valoare a uleiurilor volatile, deoarece acestea se evapora la temperaturi ridicate si nu se amesteca cu apa.

Prin urmare, o varianta mai eficienta in lupta impotriva balonarii sunt comprimatele care contin ulei esential de fenicul standardizat in trans-anetol, cum ar fi Balonix.
BALONIX® comprimate este un supliment alimentar complex pe baza de extracte vegetale (extract uscat de musetel) si uleiuri volatile recomandandat in cazul disconfortului abdominal cauzat de excesul gazelor intestinale. Combinatia unica a 3 uleiuri volatile, printre care cel de fenicul alaturi de uleiul esential de cimbru si de menta, confera produsului proprietati carminative, adica de favorizare a evacuarii gazelor abdominale prin mecanisme naturale.

Balonix® amelioreaza crampele abdominale si favorizeaza eliminarea gazelor intestinale, reducand astfel disconfortul cauzat de balonare.