Confidenţialitate

Pitești: Curtea de Apel, așteptată să se pronunțe în cazul casei familiei Iohannis

Curtea de Apel Piteşti se pronunţă miercuri în procesul privind casa familiei Iohannis.

Imobilul din centrul Sibiului fusese pierdut definitiv în urma procesului de la Curtea de Apel Braşov, dar familia preşedintelui a formulat o contestaţie în anulare.

Casa cu numărul 29 de pe strada Nicolae Bălcescu, din care soţii Iohannis au cumpărat jumătate la începutul lunii iunie 1999, a făcut parte din averea soţilor Maria şi Eliseu Ghenea, iar după decesul acestora, casa a ajuns în proprietatea statului român.

În 1997 casa a fost cumpărată de chiriaşi, iar doi ani mai tirziu contractele acestora au fost anulate în instanţă, la cererea fiului unui nepot al soţilor Ghenea.

Familiei preşedintelui a cumpărat partea acestui mostenitor.

Foştii chiriaşi au contestat in instanta calitatea acestuia de urmaş si au cerut anularea contractului familiei Iohannis.   Familia presedintelui a pierdut procesul la Tribunalul Braşov, iar in noiembrie 2015 a fost respins si recursul, la Curtea de Apel Braşov.

Carmen şi Klaus Iohannis au cerut atunci strămutarea dosarului. Dacă acum judecătorii îi vor respinge contestaţia în anulare, preşedintele va pierde imobilul şi va fi nevoit să restituie statului român banii încasaţi din chirie.