Confidenţialitate

Pharrell Williams, noul director de creație pentru bărbați al casei de modă de lux Louis Vuitton

Cântărețul Pharrell Williams este noul director artistic al colecției de îmbrăcăminte pentru bărbați Louis Vuitton. Artistul, muzicianul și producătorul îl va succeda pe Virgil Abloh în funcția de director de creație, potrivit unui comunicat emis marți seara de casa de modă de lux.

„Louis Vuitton îi urează bun venit lui Pharrell în calitate de director artistic al colecției de îmbrăcăminte pentru bărbați. Prima sa colecție pentru Louis Vuitton va fi dezvăluită în iunie anul viitor, în cadrul Săptămânii de Modă Masculină de la Paris”, a anunțat casa de modă pe Twitter.

„Mă bucur să îi urez bun venit lui Pharrell înapoi acasă, după colaborările noastre din 2004 și 2008 pentru Louis Vuitton, în calitate de director artistic al colecției de îmbrăcăminte pentru bărbați”, a declarat Pietro Beccari, președintele și directorul executiv al Louis Vuitton, într-un comunicat.

„Viziunea sa creativă dincolo de modă va conduce, fără îndoială, Louis Vuitton spre un nou capitol foarte interesant”, a adăugat acesta.

Vestea vine la puțin peste un an de la moartea lui Abloh, în noiembrie 2021, la vârsta de 41 de ani, în urma unei lupte private cu cancerul.

Moartea neașteptată a designerului vizionar a trimis unde de șoc în industrie și nu numai. Ca primul director artistic de culoare al Louis Vuitton, Abloh a făcut istorie atunci când a fost numit în 2018 și a fost creditat pe scară largă pentru că a adus un grup demografic mai tânăr la celebra casă de modă cu modele care au adus o estetică streetwear în lumea luxului.

Sursa colaj foto: Twitter / Louis Vuitton / Shutterstock

Citește și: Platou de filmare old fashion, pentru TIFF 2020