Confidenţialitate

Petrecere la Palatul Elisabeta, lansări de carte și concerte de Ziua Regalității

De la ora 8 a început Maratonul Independenţei unde participă 150 de persoane.

Startul a fost dat de Principele Radu – Traseul a început de la Arcul de Triumf și va trece pe la Palatul Elisabeta, zona de nord a Lacului Herăstrău și Muzeul Satului.

La Statuia Regelui Carol I din Piaţa Palatului Regal, va avea loc o ceremonie militară de depunere de flori în memoria fondatorului dinastiei naţionale şi al statului modern român, la care vor fi prezenţi Custodele Coroanei Române, Margareta și principele Radu.

Va fi susţinut un concert de muzică de fanfară şi va fi executată o demonstraţie de măiestrie a mânuirii armei, începând cu ora 11.

Iar de la 17,00, Palatul Elisabeta va găzdui cunoscuta sărbătoarea “Garden Party”, la care sunt aşteptaţi, ca în fiecare an, mii de invitaţi.

Pe seară, în Parcul Regele Mihai I (Herăstrău), va fi vernisajul expoziţiei intitulate “10 Mai – Ziua Regalităţii”, unde vor fi expuse o serie de imagini istorice, precum şi obiecte şi documente de arhivă.

Ziua de 10 mai marchează trei momente istorice. În 1866, Carol I devine domnitor al Romaniei. 11 ani mai tarziu, statul roman isi oficializa independenta, iar la 10 Mai 1881 Romania devenea regat.