Confidenţialitate

Petre Daea, la Călărași, pentru verificarea culturilor afectate de secetă: „De ce este secetă? Pentru că așa e natura, iar rezultatele nu pot fi decât negative” | AUDIO

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a ajuns în această dimineață la Călărași pentru a verifica starea culturilor afectate de secetă. În zonă, Ministrul a asistat la unele lucrări de irigații.

Petre Daea: „De ce m-ați pierdut în câmp? Canalele nu sunt pe marginea șoselei”

„Prin aceste lucrări pe care le vedeți acest lucru se face. Puteți constata: ce s-a făcut de-a lungul vremii am distrus și ce facem acum. Ele nu se văd pentru că, după cum ați văzut, m-ați pierdut în câmp. De ce m-ați pierdut în câmp? Canalele nu sunt pe marginea șoselei. A, mai sunt și pe marginea șoselelor și se pot vedea de trecători, de oamenii care pot și care sunt. Interesul nostru este să ne ducem la fața locului, să vedem despre ce este vorba, să construim în fiecare zi”, a spus Petre Daea, ministrul Agriculturii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În privința lucrărilor pentru sisteme de irigații, atât de necesare în toată țara, Ministrul a vorbit despre noul program de investiții în acest domeniu, deși, toate cele anunțate în ultimii 30 de ani au eșuat.

Petre Daea: „De ce este secetă? Pentru că așa e natura, iar rezultatele nu pot fi decât negative”

„Pentru mine, obiectivul de investiție este obiectivul serii și este obiectivul statal care este vital pentru agricultură. Toate întrebările care au sau nu au răspuns. Întrebare: <<Dar de ce este secetă?>> Pentru că așa e natura. <<Dar care sunt rezultatele?>> Nu pot fi decât negative. <<Cum puteți să le atenuați?>> Cu eforturi mari. Și ca să nu ajungem la eforturile mari acestea ale statului trebuie să facem în fiecare zi ce vedeți dumneavoastră”, a mai spus ministrul Agriculturii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ca urmare a crizei provocate de seceta din ultima vreme, guvernanții au spus că ar vrea construirea de noi sisteme de irigații posibil prin fonduri europene.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Ard două barje încărcate cu câte 1.200 de tone de cărbune, pe Dunăre, la Giurgiu-Ruse. Pompierii nu pot interveni din cauza riscului de poluare