Confidenţialitate

Cum pot aplica fermierii pentru Programul „De trei ori subvenţia”. Petre Daea: „Acest credit cu siguranță poate fi returnat” | AUDIO

Fermierii pot accesa, de miercuri, credite prin Programul „De trei ori subvenţia”. Cu adeverință de la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA), agricultorii trebuie să meargă la bancă și pot primi de 3 ori valoarea subvenției care li se cuvine într-un an.

Aceste credite se acordă deocamdată la C.E.C.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea:

„Este cea mai ușoară cale, cea mai directă, nu angajează sume bugetare, 80% din valoarea acestui credit este garantat de Fondul de Garantare a Creditului Rural cu siguranța că acest credit poate fi returnat. De ce? Pentru că ai subvenția, practic este un multiplu de 3 ani a subvenției anuale, nu există niciun risc, nici la fermieri, pentru că vine subvenția de la Uniunea Europeană, nu există nici pentru bancă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dobânda pentru Programul „De trei ori subvenţia” este una fixă, de două procente, a precizat ministrul Agriculturii:

„Dobânda, dobânda este de 2% și e stabilă, evident, care se sprijină pe ROBOR, dar este o dobândă fixă de 2% și va funcționa pe toată perioada de contractare a creditului, cu alte cuvinte pentru 3 ani.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Inquam Photos / Mircea Manole

Citește și: Daea: Vom avea cantitatea de grâu necesară pentru consumul intern. Am reușit să adunăm și producția de orz | VIDEO