Peste o mie de șoferi vin mâine, la București, pentru a cere Guvernului să facă 2 autostrăzi

Peste o mie de șoferi din județele Moldovei și din Transilvania vor veni mâine,  în Capitală, pentru a protesta în fața Guvernului.

Reuniți în asociațiile “Moldova Vrea Autostradă” și Împreună pentru A8”, oamenii vor veni la București, în coloane,  pentru a cere Guvernului să înceapă construirea celor două drumuri care leagă Moldova de București, respectiv de Transilvania.

Primele demersuri pentru construirea autostrăzii București-Iași au început acum 12 ani, perioadă în care nu s-au făcut nici măcar studiile de fezabilitate.

Cât privește Autostrada A8, Târgu Mureș Iași, Ministerul Transporturilor a făcut primele demersuri acum 11 ani.

La începutul acestui an, contractul pentru revizuirea studiului de fezabilitate pentru un prim tronson a fost reziliat de Compania de Autostrăzi.

 Recent, Comisarul european Corina Crețu declara la Europa FM, că Uniunea Europeană este dispusă să plătească nu doar construirea drumului București-Iași, ci și studiile, dacă Ministerul Transporturilor ar fi în stare să pregătească documentele necesare pentru finanțarea gratuită.

Dorin Dobrincu reprezintă “Asociația Moldova vrea autostradă’’ și spune la Europa FM că protestul de mâine va avea punctul culminant în Piața Victoriei, la ora 17.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dorin Dobrincu mai spune că lipsa infrastructurii de transport din Moldova ține regiunea captivă în sărăcie și a dus la plecari masive în străinătate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS