Confidenţialitate

Peste 7200 de morți în urma cutremurului major din Turcia. Cel puțin 8000 de persoane, salvate de sub dărâmături

Bilanțul actualizat al deceselor din Turcia depășește 7200 marți seară. Oficialii turci și sirieni spun că este vorba despre un număr exact de 7266. Ministerul Sănătății din Turcia a confirmat că doar acolo este vorba despre peste 5000 de morți. Cel puțin 8000 de persoane au fost salvate de sub dărâmăturile lăsate în urmă de cutremur, iar cel puțin 380.000 de oameni au fost adăpostiți temporar în hoteluri, centre comerciale, stadioane, centre comunitare și chiar moschei.

Între timp, cancelarul Germaniei i-a promis președintelui turc Erdogan că țara sa va oferi sprijin Turciei, a declarat un purtător de cuvânt al guvernulu german după o discuție telefonică a celor doi lideri, scrie The Guardian.

Mesajul Regelui Charles pentru Turcia

Regele Charles i-a transmis lui Erdogan că gândurile sale se îndreaptă spre toți cei afectați de cutremur.

„Eu și soția mea am fost profund șocați și îndurerați de veștile devastatoare despre cutremurele din sud-estul Turciei”, a transmis Regele Marii Britanii.

Vremea nu este un aliat în operațiunile de salvare

Replicile, temperaturile extrem de scăzute și drumurile distruse nu fac decât să le pune piedici echipelor umanitare care se străduiesc să caute și să salveze cât mai multe victime.

Marți, 7 februarie 2023, Turcia a declarat stare de urgență în 10 provincii, în timp ce Organizația Mondială a Sănătății a spus că ar putea fi vorba despre un total de peste 20.000 de morți.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Inginerul Mihai Șercăianu: Statul sub grindă sau sub tocul ușii, mituri. Sunt elemente care se vor fisura cel mai repede. Ce înseamnă să fii pregătit de un cutremur major? | VIDEO