Confidenţialitate

Peste 70 de oameni din 7 țări, descoperiți în ultimele 24 de ore când încercau să treacă ilegal granița în Ungaria prin Arad | AUDIO

77 de cetățeni din 7 țări au fost descoperiți în ultimele 24 de ore de către polițiștii de frontieră din județul Arad, când încercau să treacă ilegal granița în Ungaria ca să ajungă în Spațiul Schengen și mai departe în țări din vestul Europei. Unii dintre migranți sunt intrați legal în România.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cei mai mulți migranți, 69, au fost descoperiți în cel mai mare punct rutier de trecere a frontierei din România, Nădlac 2 Autostradă.

Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Alexandru Andrei Dincă, spune că la Nădlac 2 Autostradă, 69 de persoane au fost descoperite într-o autoutilitară înmatriculată în Cehia și un camion cu numere de România, conduse de un cetățean ceh și, respectiv, un cetățean român, care, conform documentelor de însoțire a mărfii, transportau piese auto și frigidere pentru societăți comerciale din Austria și Franța.

Poliţiştii de frontieră de la Turnu și Vărșand au reținut alte 8 persoane, care încercau să treacă granița pe jos, chiar peste câmp.

Chiar dacă au intrat legal în România pentru încercarea de a ieși ilegal migranții din Bangladesh, Pakistan, Egipt, India, Sri Lanka, Etiopia și Nepal sunt cercetați pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar șoferii pentru trafic de migranți.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările în aceste cazuri.

Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Citește și: Directorul ASSMB, reținut de DNA pentru luare de mită | AUDIO