Confidenţialitate

Peste 200 de imobile din stațiunea Mamaia Nord–Năvodari au fost construite ilegal. S-au dat 300 de amenzi și zeci de șantiere au fost oprite | AUDIO

Mamaia Nord–Năvodari, stațiunea ridicată în ultimii ani pe malul mării, este plină de hoteluri și blocuri construite fără autorizație sau fără a respecta regulile de urbanism. În urma controalelor efectuate de Inspecția în Construcții și de Prefectura Constanța s-a constatat că peste 200 de imobile au fost construite ilegal. S-au aplicat aproape 300 de sancțiuni, iar zeci de șantiere au fost oprite.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În urma unor sesizări, Inspecția în Construcții a început vara trecută un amplu control în Mamaia Nord. Au fost verificate aproape 200 de clădiri cu destinație turistică și locuire colectivă.

S-au dat aproape 300 de amenzi, spune șeful Inspectoratului General în Construcții, Paul Racoviță: „Ca măsuri dispuse, 55 de opriri de lucrări, 43 de expertizări, 83 de prezentare punct de vedere proiectant. Am sesizat și Poliția pentru trei cazuri”.

Amendată a fost și Primăria Năvodari

Dar potrivit purtătorului de cuvânt Elena Aftene, abaterile privind calitatea construcțiilor au fost sancționate și de Poliția Locală.

„Au fost aplicate 74 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 614.000 de lei, fie pentru lipsa autorizațiilor de construire, fie pentru nerespectarea proiectului autorizat”, a spus Elena Aftene.

În paralel, și Prefectura Constanța a făcut propriile controale

S-au verificat 400 de certificate de urbanism și autorizații de construire emise de primăria Năvodari, a confirmat prefectul Silviu Coșa: „Rezultatul acestei verificări a fost înaintat Corpului de Control al primului ministru. De asemenea, instituția prefectului a înaintat instanței nouă solicitări de desființare a unor autorizații de construire din zona Mamaia Nord Năvodari”.

Controalele în Mamaia Nord nu s-au terminat. Cele mai multe hoteluri, aparthoteluri și blocuri sunt închiriate, în timpul iernii, de cetățeni ucraineni.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Piața serviciilor de spa și relaxare a crescut în 2022 de aproape două ori mai repede decât în perioada 2012-2019