Confidenţialitate

Piața serviciilor de spa și relaxare a crescut în 2022 de aproape două ori mai repede decât în perioada 2012-2019

Potrivit unei firme care centralizează anual cifrele pieței de profil din România, și timpul petrecut în centrele de spa a crescut. De exemplu, cei mai mulți clienți solicită masaje de 90 de minute, față de 60 de minute, înainte de 2020.

Valoarea pieței românești de spa și relaxare a ajuns în 2022, potrivit estimărilor, la aproximativ 37 de milioane de euro.

În pandemie, piscinele și saunele nu au funcționat, iar multe centre spa au rămas închise pentru renovări, modernizări și training-uri pentru terapeuți.

Cu toate acestea, în perioada 2020-2021, clientii s-au reorientat către tratamente corporale și faciale, descoperind astfel beneficiile masajului și ale altor terapii.

În prezent, cererea pentru astfel de servicii este în creștere continuă, iar în unele centre sunt necesare programări chiar și cu 3-4 săptămâni înainte, arata fondatoarea unei firme care centralizează anual cifrele pieței de profil din România.

Pentru că mulți lucreaza de acasă, programul flexibil le permite să ajungă mai des la spa, nu doar în vacanțe și weekend-uri, cum se întâmpla până în 2020.

Pentru serviciile de terapie, aproximativ 80% dintre clienți sunt femei, în timp ce pentru saune și piscine cererea este împărțită în mod egal între femei și bărbați.

În 2019, costul mediu al unei ședințe era de 47 de euro, în timp ce media de vârstă a clienților era cuprinsă între 35 și 40 de ani.

Citește și: România: Rate de mortalitate extrem de ridicate în rândul tinerilor bolnavi de cancer | AUDIO