Confidenţialitate

Percheziții la mai multe societăți comerciale de tip ”Sex Shop” care vindeau substanțe interzise

Cercetările vizează sediile sociale și punctele de lucru ale unor societăţi comerciale de tip Sex ShopP, care ar fi vândut produse care conțin nitrit izopropilic, spune Poliția Română.

Acesta este clasificat ca toxic în caz de înghiţire și în contact cu pielea. În cazul în care e inhalat, produce moartea. La vânzare, inclusiv online, substanța  figura sub numele de ”poppers” și era prezentată ca odorizant de cameră, în realitate ea fiind promovată ca produs pentru relaxare musculară.

Potrivit polițiștilor, astfel de produse sunt utilizate ca agenţi afrodisiaci, deşi utilizarea lor implică riscuri semnificative. Au efecte scurte, dau o senzaţie de relaxare intensă, euforie și ameţeli. Sunt vasodilatatoare, duc la scăderea rapidă a tensiunii arteriale iar cel care o inhalează își poate pierde pentru scurt timp starea de conştienţă şi forţa musculară.

În acelaşi timp, chiar dacă persoana care foloseşte produsele este relaxată, bătăile inimii i se accelerează, au explicat reprezentanţii Poliţiei.

  • Adriana Sârbu