Confidenţialitate

Percheziții DNA la Primăria Sectorului 5, în legătură cu falsificarea unor liste electorale

 

Procurorii DNA au descins, vineri, la Primăria Sectorului 5, spun surse judiciare citate de Mediafax. Dosarul vizează infracțiuni de corupție, printre care și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității în legătură cu falsificarea listelor electorale, comise în 2016.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că vizat de dosar ar fi chiar Marian Vanghelie, primarul suspendat al Sectorului 5.

Procurorii au suspiciuni în legătură cu falsificarea listelor electorale depuse pentru alegerile din 2016. Marian Vanghelie candidează pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 5. Aceleași surse susțin că au loc percheziții la Primăria Sectorului 5 și la mai mulți angajați ai primăriei.

Oficial, procurorii DNA au dat un comunicat de presă prin care spun că este vorba despre un dosar “ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, printre care și folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în legătură cu falsificarea listelor electorale, comise în cursul anului 2016”.

Astfel, sunt în desfășurare șase percheziții, în București și Ilfov, două dintre acestea având loc la sediul Primăriei Sectorului 5.

Ieri, Marian Vanghelie a fost audiat la DNA într-un alt dosar, în care este urmărit penal pentru două infracțiuni de abuz în serviciu. Prejudiciul este de două milioane de lei. Într-un alt dosar, Marian Vanghelie a fost trimis în judecată pentru mai multe fapte de corupție.