Confidenţialitate

Vanghelie, suspectat de abuz în serviciu într-un nou dosar, nu renunță la candidatură: ”Cred că o să câștig cu 70%”

Marian Vanghelie a declarat, după ce a fost audiat la DNA, că este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu două contracte. În acest context, el a spus că nu se va retrage din cursa pentru Primăria Sectorului 5.

“Abuz în serviciu pe un număr de două contacte din anul 2008, pe o licitație de salubrizare pe trei luni de zile. Stiți că eu nu am facut salubrizare, am făcut atunci, trei luni de zile cu NATO și toate nebuniile. A rămas să ne cheme, să luăm dosarul să-l studiem, să facem un punct de vedere. Nu este vorba despre un denunț al domnului Walter. Nu am niciun control judiciar. După un cantonament de un an de zile ce se poate mai mult?”, a declarat Marian Vanghelie.

Marian Vanghelie candidează pentru un nou mandat de primar al Sectorului 5, din partea Partidului Dreptății Sociale (PDS). Întrebat dacă se retrage din cursă, primarul suspendat al sectorului 5 a declarat: “Cred că o să câștig cu 70%, cum să nu rămân în cursă?”.

La intrarea în sediul DNA, Marian Vanghelie a spus că „suspect este fenomen naţional. Dacă nu eşti suspect înseamnă că eşti prost”.

Marian Vanghelie a fost trimis în judecată, de procurorii DNA, în iulie 2015, într-un alt dosar pentru luare de mită, abuz în serviciu şi spălare de bani.

Procurorii DNA susțin că în perioada 2006 – 2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al Sectorului 5, ar fi primit de la omul de afaceri Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro, adică un “comision” de 20% din încasări.