Confidenţialitate

Pentru a treia oară în ultimele zile, angajații fabricii de armament de la Cugir și-au întrerupt activitatea | AUDIO

Oamenii sunt nemulțumiți de oferta conducerii care au propus o creștere a salariilor cu 6,5%, deși ei cereau minim 30 de procente în plus la salariu. Aproape 500 de oameni s-au adunat în fața fabricii hotărâți să nu reia lucrul decât când cererea lor va fi soluționată.

„Dacă coșul minim este calculat pentru o familie la 2.900, dacă faceți calculul fără să aibă altceva, care salariul minim duce aproape de 1.500, cum poate să trăiască o familie când coșul minim calculat este de 2.900? Nu are cum. Toate lucrurile astea noi le-am spus la nivel de guvern, ați văzut care s-a înțeles”, a declarat un angajat al fabricii de armament.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Liderii de sindicat spun pentru publicația Alba24 că vor merge la București pentru a discuta cu reprezentanții ministerului și cu conducerea ROMARM. Constantin Bucuroiu, președintele Alianței Sindicatelor din Industria Apărării:

„Sunt nemulțumiri reale, încercăm să găsim astăzi o soluție prin care să rezolvăm cererile pe care oamenii le au. Dacă va fi nevoie, o delegație dintre protestatari și liderul de sindicat ne vom deplasa la București, mâine sau poimâine, ca să discutăm concret ce măsuri putem lua. Dacă rămânem decâ pe societate, sigur nu se vor rezolva multe dintre problemele acestor oameni și atunci efectul este zero.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vă reamintim, protestele au izbucnit la finalul săptămânii trecute, după ce oamenii și-au văzut ștatele de plată. Banii abia le ajung pentru a plăti facturile la căldură și electricitate, spun ei. Angajaţii au susțin că nu au mai avut o majorare salarială de doi ani.

Autor: Lucia Ciocârlie Harabguș

Sursa foto: Alba24.ro

Citește și: Vâlcea: Un elev de 17 ani a mers cu un pistol airsoft la liceu. Minorul le-a spus jandarmilor că a cumpărat arma de pe net | AUDIO