Confidenţialitate

București: Pelerinaj de sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, în plin val patru al pandemiei de COVID | AUDIO

Încă un pelerinaj în plin val patru al pandemiei de COVID. De data aceasta în București, pentru sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, considerat ocrotitorul Bucureștilor. Ceremoniile religioase vor începe joi și se vor încheia în 28 octombrie.

Biserica susține că totul se va desfășura cu reguli speciale, care vor fi respectate cu rigoare, iar racla cu moaștele Sfântului Dimitrie va fi dezinfectată permanent.

Vor fi slujbe în toate cele opt zile, cu participarea a maximum 70 de credincioși. Totul va culmina miercurea viitoare, la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, cu Liturghia care va fi oficiată de însuși Patriarhul Daniel.

Patriarhia anunță măsuri speciale, păstrarea distanței și deplasarea pelerinilor pe trasee marcate. Voluntarii vor oferi dezinfectant şi măşti celor care nu au. Sticlele de aghiazmă primite de credincioși vor fi sigilate.

Din motive sanitare, raclele cu Moaştele Sfinţilor vor fi acoperite fiecare cu un capac transparent ce va fi dezinfectat permanent.

Citește și: 574 de morți și peste 18.000 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. Cea mai neagră zi de la începutul pandemiei de coronavirus în România.

Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.