Confidenţialitate

Păstrați-vă economiile în dolari, spun specialiștii. Moneda europeană pierde tot mai mult teren în favoarea celei americane

În condițiile în care dolarul american se întărește în comparație cu moneda europeană, specialiștii ne sfătuiesc să facem economii în dolari. Zilele trecute, de exemplu, BNR a indicat peste 4,92 de lei un dolar, faţă de 4,88 de lei pentru un euro.

Profesorul universitar de economie, Christian Năsulea,  într-o intervenție în emisiunea Deșteptarea de vară, de la Europa FM:

„Tendința pe care o observăm la mulți români, de a-și muta și ei economiile din euro în dolari este una corectă. Are mai mult sens acum dacă ai mai mulți bănuți puși deoparte să-i ții în dolari decât în euro pentru că o să pierzi mai puțin din valoarea lor în perioada următoare. Clar din cauza inflației banii lichizi ținuți la bancă se devalorizează însă toate semnele arată că se vor devaloriza mai încet dolarii decât euro.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Moneda euro a atins zilele acestea un minim istoric pentru ultimii 20 de ani.

Scăderea vine pe fondul temerilor că inflația va rămâne ridicată și multe țări europene vor intra în recesiune, totul din cauza crizei energetice.

Ultima dată când euro a fost în această situație a fost între 1999 și 2002.

Citește și: Scumpirile la carburanți și gaze naturale vor continua pe măsură ce valoarea dolarului va crește, atrag atenția specialiștii economici | AUDIO

Foto: Shutterstock