Confidenţialitate

Parlamentarii către Doina Gradea, în Comisia de Cultură din Camera Deputaților: „Niciodată, în istoria acestui Parlament, o persoană care este plătită din banii contribuabilului, care a venit în fața unei comisii de specialitate a Parlamentului, nu a avut atitudinea dumneavoastră”

Președintele director general al TVR a fost invitat azi în Comisia de Cultură din Camera Deputaților pentru a răspunde în fața ”numeroaselor acuzații primite de comisie” privind unele ingerințe ale politicului în postul public de televiziune.

“Vă voi răspunde în scris, așa cum v-am transmis”, a spus Președintele director general al TVR la întrebările deputatului USR Iulian Bulai legate de audiența în scădere a posturilor publice și eliminarea unor emisiuni din grilă, în ciuda unor audiențe peste media postului TVR 1, după ce a evitat confruntarea cu parlamentarii prezenți în sală.

Doinei Gradea i s-a atras atenția că ”e plătită din bani publici și, prin urmare, este obligată să răspună întrebărilor” legate de problemele semnalate în SRTV.

„Niciodată, în istoria acestui Parlament, o persoană care este plătită din banii contribuabilului, care a venit în fața unei comisii de specialitate a Parlamentului, nu a avut atitudinea dumneavoastră”, a spus președintele Comisiei, Gigel Știrbu, în legătură cu poziția Doinei Gradea în fața întrebărilor primite.

Grupul Parlamentar PNL din Camera Deputaților a încărcat pe Facebook un fragment video din discuțiile existente în comisie cu Președintele director general al TVR și directorul AGERPRES, Claudia Nicolae, în legătură cu planul de reorganizare al instituției. Claudia Nicolae a precizat, în urma întrebărilor, că vizează eficientizarea AGERPRES.